evet 3G1,5Anladım çok faydalı oldu teşekkürler.
Ancak sizin ilettiğiniz ürünün kablo kesiti 2,5 değil 1,5 sanırım. Yanlış mı yorumluyorum ?
merhaba bu konu sonrasında evet 3x2,5 ideal kalınlıkta bir kablo ama eğer karavancıysanız ve işiniz kısa geziler ise zaten karavanda çok ağır elektrikli malzemeler kullanmayacaksınız demektir ama yok uzun süreli ev tarzı konaklama yapacaksanız klima elektrikli ısıtıcı kullanacaksanız 3x2,5 ideal kesit bunu iyi bir elektrikçiden istediğiniz kadar kauçuk kablo kestirip dışarıda makaralar var boş sardırabilirsiniz ben kendime 3x1,5 ideal gördüm ve 25 metre o dediğiniz brennenstuhl dan aldım karavanda çok ağırlıklara yer olmaması lazım ben öyle düşünüyorum 3x1,5 ilede 1 adet elektrikli ocak çalıştırabilir ancak çok yüklenmeden gayet iş görür diye düşünüyorum kolaylıklar dilerimBurada ve diğer başlıklarda gördüğüm kadarıyla uzatma kablosu için, 3x2,5, CEE'ye sahip, IP44 özellikleri olması öneriliyor. Ancak dünden beri yaptığım araştırmalarda bu özelliklerde neredeyse hiç kablo yok. Sadece Brennenstuhl markasının ürünleri var. Bunlar da 4-5 bin TL bandında. Bu konuda önerisi olan var mıdır? Mesela yerli üretim Bylion marka bir ürün buldum fakat satış sitelerinde yok. Marka iyiyse şirketi aramayı düşünüyorum.
Makaralı Uzatma Kablosu – Professional Line – IP44 – MP Serisi | EMFANORM
merhaba bu konu sonrasında evet 3x2,5 ideal kalınlıkta bir kablo ama eğer karavancıysanız ve işiniz kısa geziler ise zaten karavanda çok ağır elektrikli malzemeler kullanmayacaksınız demektir ama yok uzun süreli ev tarzı konaklama yapacaksanız klima elektrikli ısıtıcı kullanacaksanız 3x2,5 ideal kesit bunu iyi bir elektrikçiden istediğiniz kadar kauçuk kablo kestirip dışarıda makaralar var boş sardırabilirsiniz ben kendime 3x1,5 ideal gördüm ve 25 metre o dediğiniz brennenstuhl dan aldım karavanda çok ağırlıklara yer olmaması lazım ben öyle düşünüyorum 3x1,5 ilede 1 adet elektrikli ocak çalıştırabilir ancak çok yüklenmeden gayet iş görür diye düşünüyorum kolaylıklar dilerim
kauçuk kablo ve içi gerçek bakır ise tse belgesi kablo üstünde olur zaten ona birde yine kauçuk priz ve fiş koydurmanız yeterli olur markaya çok takılmayın eğer 3x2,5 de ısrarlı iseniz zaten bakır fiatları her şey gibi almış gitmişBilgiler için teşekkür ederim. Karavan sadece yaz tatilleri veya hafta sonu 1,2 gecelik konaklamalarda kullanılacak ve 220V buzdolabı dışında şuan başka bir elektrikli alet yok. Fakat kışın yapılacak gezintilerde elektrikli bir ısıtıcı veya yazın soğutma amaçlı elektrikli bir cihaz kullanımı olabilir. Bu nedenle almışken 3X2,5 alayım dedim fakat şuan piyasada makul hatta biraz pahalı da denilebilecek ürün yokEn ucuzu 4.000 liralardan başlıyor. Sizin dediğiniz gibi elektrikçiden kendim yaptırırsam da kablo kalitesini vs bilemeyeceğim için tereddüt ediyorum. Sanırım 3X1,5 almak zorun kalacağım.
Bilgiler için teşekkür ederim. Karavan sadece yaz tatilleri veya hafta sonu 1,2 gecelik konaklamalarda kullanılacak ve 220V buzdolabı dışında şuan başka bir elektrikli alet yok. Fakat kışın yapılacak gezintilerde elektrikli bir ısıtıcı veya yazın soğutma amaçlı elektrikli bir cihaz kullanımı olabilir. Bu nedenle almışken 3X2,5 alayım dedim fakat şuan piyasada makul hatta biraz pahalı da denilebilecek ürün yokEn ucuzu 4.000 liralardan başlıyor. Sizin dediğiniz gibi elektrikçiden kendim yaptırırsam da kablo kalitesini vs bilemeyeceğim için tereddüt ediyorum. Sanırım 3X1,5 almak zorun kalacağım.
Brennenstuhl Garant IP44 15m Makaralı Kablo AT-N05V3V3-F 3G1.5
bylion marka kablo kullanan bir karavancının karavanı yanıyordu. linkte videosu var.
AZ KALSIN KARAVAN YANIYORDU!
TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.
SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.