gezgen' Alıntı:Şimdi bana herhagi bir markanın 18-200 veya 18-270 ini kullanan bir fotoğrafsever varsa tavsiyelerini bekliyorum.selamlar.
eftaLYa' Alıntı:"DAR" dikdörtgen (vizör) bakış açılıı biri olarak "Ara olduktan sonra" kolaydır söylemek diyorum50 makinası olan için çok daha kolaydır. Ford'un sahibi kaç parası olduğunu biliyormudur mesela? Ama ben biliyorum. Kaç fotoğraf makinem var ve kaç param var diye
Anlayana!
Cep telefonu ile fotoğraf çekmek, fotoğraf çekmek için ekmeğinden yemeğinden zevkinden kesip fotoğraf makinesi alanlara hakarettir.
cep telefonu ile fotoğraf çekmek sanata hakarettir.
cep telefonu ile fotoğraf çekmek sahnede şarkıcı sanatını icra ederken masada oturduğu yerden şarkıyı bas bas bağırarak söyleyen müşterinin yaptığı terbiyesizliktir.
Evet herkes 5-10 milyar verip slr bir ekipman kuramayabilir kendine. Ama 100 tl ye de fotoğraf makinesi var. İnsan isterse bulabilir iyi bir 2. el kompakt.
Ama iyi fotoğraf çeken en basit cep telefonu 400-500 tl den başlıyor.
Siz hala cep telefonu diyorsunuz.
Seviyorsanız Ara'yı, önce anlamaya çalışın bence
bende size "pes" diyorum artık. ;D
Not: Offroad- yada sair gezilerde fotoğraf makinesi yerine cep telefonu ile çekim yapıp anı yazısı, yolculuk yazısı vs paylaşan arkadaşlarımız var. Onlar yukarıda saydıklarımın dışındadır. Onlar sanat yaptıklarını hiç iddia etmiyorlar zaten
xano' Alıntı:merhaba;
yazılanların bazılarını uzun, işim olduğu ve gereksiz fotoğraf - ekipman tantanası olduğu için okumadım.
tuhaf bir konudur, herkes takılır bu meseleye. bu araba kaç yapıyor meselesi çocukca gibi bir geyiktir.
mesele şu soruları bilmektir.
1. mesele
fotoğraf nedir?
fotoğraf makinası nedir?
neden fotoğraf çekilir?
2. mesele
sanat nedir?
neden üretilir?
cevaplandıktan sonra kafadaki bu geyik tarih olmuş olur.
ben hep kendime soruyorum " sahi hakan kuzum neden fotoğraf çekiyorsun"
hadi bakalım hepimiz birkez kendimize soralım ve cevapları yazalım.
TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.
SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.
GEZENBİLİR SUNUCULARI: Yüksek Teknoloji ve Güvenlik Sistemleriyle Donatılmış, Merkezi Ankara'da Bulunan, YS-308 Yer Sağlayıcı Belge Numaralı ve %100 Yerli Sermayeli VERİTEKNİK Şirketi Tarafından Barındırılmaktadır.