tr100a
Kamp III
- Mesajlar
- 652
- Tepkime Puanı
- 236
.
Bu gidişle zor anca evde
Ne zaman ?
Şeker bayramında mı ?![]()
.
Bu gidişle zor anca evde
Ne zaman ?
Şeker bayramında mı ?![]()
scubadiver
Yeni Üye
Merhaba nurgaz da ates ustunde kullanilan bir firin var hemde 250lira tavsiye ederim cok kullanisli
Yaptığımız yemeklerin tariflerini paylaşalım, dar alanda sofralarımız çeşitlensin. Bana göre karavanımda fırın olmamasından dolayı en zor şey fırın isteyen yiyecekler.
Ekmek ve poğaça yı tencerede yapmayı denedim. Fena olmadı, malzemeler şunlar: un, yoğurt, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz. Silme tatlı kaşığı şeker, aynı miktarda tuz, yarım paket kabartma tozu 250 gram civarı un ile karıştırılır. Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ, üç yemek kaşığı yoğurt, küçük paket sütün yarısı eklenir ve yoğrulmaya başlanır. İlk başta hamur ele yapışsa da azar azar un veya çok kuru olduysa süt ilave edilerek 10 dakika kadar ele yapışmayacak hale gelene kadar katlayarak yoğrulur.
Hamur 40-60 dakika üstü bez ile örtülü kapta dinlendirilir. Süre sonunda teflon tencerede ekmek yapmak için 1-1,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açılır. Tencerenin dibi çok az yağlanır, en kısık ateşe konur. İçine yerleştirilen hamur arada kontrol edilerek bir tarafı kızardığında çevrilerek diğer tarafında pişirilir. Poğaça için hamur mümkün olduğunca ince açılır, içine peynir konur ve aynen ekmek gibi en kısık ateşte çevirilerle pişirilir.
Ekli dosyayı görüntüle 518711
Ekli dosyayı görüntüle 518712
Ekli dosyayı görüntüle 518713
Ekli dosyayı görüntüle 518714
Moto Z2 Play cihazımdan zar zor yazılarak gönderildi
scubadiver
Yeni Üye
Merhaba dAvul elektrikli size gazli bir alternatif sendere.net
Bu da fırınım...
yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Tüpü sömürür bu fırın, Hem elektrik varken, ne gerek var? 1 ekmek bir saatte pişiyor sonuçta iki ekmek pişirecem diye bi piknik tüp gider belki de...
Merhaba dAvul elektrikli size gazli bir alternatif sendere.net
scubadiver
Yeni Üye
Hicte alakasi yok tescih sizin saygi duyarim 50 ekmek garanti verebilirim ama sana
Tüpü sömürür bu fırın, Hem elektrik varken, ne gerek var? 1 ekmek bir saatte pişiyor sonuçta iki ekmek pişirecem diye bi piknik tüp gider belki de...
Siz kullanıyor musunuz?Hicte alakasi yok tescih sizin saygi duyarim 50 ekmek garanti verebilirim ama sana
Bu güzel tarifler için çok teşekkür ediyoruz. Ekmek tarifinde 1 paket toz maya önermişsiniz. Bu bana biraz fazla gibi geldi. Bu durumda aşırı kabarmıyor mu? Ben bu ölçülerde ekmeği yaparken 2-3 çay kaşığı kadar maya kullanıyorumBen de bir iki tarif ile katkıda bulunayım. Ancak öncesinde pişirme önerilerim olacak. Sizde benim gibi fırın yemeklerinden hoşlanıyorsanız ve kamp ateşi (ya da semaver) yakıyorsanız ilginizi çekebilir. Ben fırın niyetine kulpsuz alüminyum tencere kullanıyorum. Ateşten etkilenmesin diye tencerenin kapağındaki plastik kulp yerine çivata taktım. Pişireceğim şeyi tencereye yerleştirip közün içine oturtuyorum üzerini de köz ile kaplıyorum (doğrudan ateş yanık sebebi oluyor genelde). Börek vb. için de iki tepsiyi içe doğru kapatıyoruz. Yemekleri yağlı kağıt içine doldurup alüminyum folyoya sararak yine közde pişirebilirsiniz. Kamp ateşi yakmadığımız zamanlarda da semaverin altını kullanıyorum.
Şimdi gelelim tariflere, ölçüleri gramla değil bardakla vereceğim çünkü bardak boyutu değişse de tarif tutuyor sadece yemek miktarı artıp azalıyor (bir de ölçmek kolay oluyor). Gelelim tariflere;
1. Ekmek Tarifi
Bu ölçü bizim tencereyi dolduruyor yuvarlak köy ekmeği oluyor, iki somun ekmeğe denk geliyor
- 3 bardak un
- 1 bardak su (su ılık olursa mayalanma süresi kısalıyor)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Unu yoğurma kabına alıp maya, şeker ve tuzu atıp karıştırıyoruz sonra suyu ekleyip iyice yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur kabarıp iki misli büyüdüğünde pişmeye hazırdır. Hamura şekil verip üzerini su ile iyice ıslatıp 30-35 dk pişiriyoruz.
Bonus: Hamuru 3,5 bardak su ile hazırlarsanız pide hamuru olur. Pide şekli vermeden önce bir tatlı kaşığı unu yarım çay bardağı su ile karıştırıp hamurun üzerine sürerseniz pide şekli bozulmadan pişer, üzerine susam ve yumurta sarısı sürmeyi unutmayın (yumurta akını hamura katabilirsiniz)
2. Makarna Tarifi
Bu ölçü iki kişilik, ancak makarna hamuru sert bir hamurdur ve kol gücü ister. Kolay yoğurayım yumuşak olsun derseniz biraz su ilave edebilirsiniz.
- 2 su bardağı un ( gerçek makarna olsun isterseniz semolina) (metro markette var)(1 bardak un 1bardak semolina da olur)
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
Unun ortasını havuz yapıp yumurtaları kırıyoruz (makarna sarı renkli olsun isterseniz yumurta akını ayırın). Tuz ve zeytin yağını ilave edip iyice yoğurup 30-45 dakika dinlendiriyoruz, sonrasında dilediğiniz şekli verip pişiriyoruz.
Bonus: Makarna hamuruna domates, feslegen, ıspanak vb. malzemeler ekleyerek sebzeli makarna yapabilirsiniz.
3. Folyoda Tavuk
- 1 kg tavuk pirzola,kanat ya da incik
- 1/2 su bardağı yoğurt ( isteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Tüm malzemeler karıştırılıp 1-2 saat serin yerde dinlendirilir. Yağlı kağıt içine mümkünse tek sıra dizilir sonra alüminyum folyo ile sarılıp köze oturtulur, üstü de köz ile kapatılıp 30 dakika pişirilir
Bonus: Aynı tarifi bütün tavuk içine dolduracağınız çam fıstığı,kuş üzümü,tarçın ve karabiberle hazırlayacağınız iç pilavı ile de pişirebilirsiniz. Pişirme süresi 1,5 saat
TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.
SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.
GEZENBİLİR SUNUCULARI: Yüksek Teknoloji ve Güvenlik Sistemleriyle Donatılmış, Merkezi Ankara'da Bulunan, YS-308 Yer Sağlayıcı Belge Numaralı ve %100 Yerli Sermayeli VERİTEKNİK Şirketi Tarafından Barındırılmaktadır.