yabanda insan yok ki.. olan da ya çoban, ya da avcı.. hayvan da yaklaşmaz hatta görünmez bile.. (illa münferit durumlar olmuştur ama genelde böyledir) ateşliye gerek yok ama caydırıcılık yahut kafa rahat olsun dersek, havalı tabanca yeter..
son cümlede tam açıklık getirmemişim fakat havalıyı da hayvana karşı en son çare olarak zaten (ki hiç gerek olmadı).. yoksa insana ne havalı ne ateşli..Havalı veya kuru sıkı en tehlikelisi. Sizdeki silahın havalı olduğunu anlayana kadar, karşıdaki kendi silahına davranıverir.
İsmail Hakkı Sunat bu sebeple öldürülmüştü.
Rus-Ukrayna savaşı cephesi yaşadığım bölgeye 80 km uzaklıkta.. başa nerde ne geleceği, gelirse de bizde ve karşıda ne silah olurun hesabı belirsiz.. herşeye karşın doğaya gitmeye devam.. başa bişey gelmenin ihtimali şehirde daha çok zaten..Polis çocuğuyum. Bebekliğimden bu yana evimizde beylik tabancası bulundu. Ne çocukluk merakıyla, ne gençlik ateşiyle bir defa olsun elime silah almadım. İlgi duymadım ve sevmem silahları.
Askerde de bir defa 3 köşe teşkil haricinde muhataplığım olmadı.
Buna rağmen eşim ve kızımla tek araç olarak kamplara gitmeye başladığımdan bu yana bir tedirginlik yaşıyorum. Sevmesem ve istemesem de ben de bir av tüfeği edinip camperda bulundurmaya başlayacağım.
Bela gelecekse gelir elbet, ilk tercih her zaman kaçmaktan yana. Ancak kaçamadığım durumda bela eşime ve çocuğuma geleceğine, karşıdakine gelsin. Onların acısını çekeceğime, nefsi müdafaamın ceremesini çekmeyi tercih ederim.
Mesut bey sanırım siz karavanda ateşli silah bulundurmayı yanlış anladınız.
Gerçi burası anket başlığı ama cevabım zaten yukarıdaki yazımda..
Olacak olan ne olursa olsun olacaktır diye yaşamak ne kadar mantıklı bilmiyorum.2000 yılında bir sabah kalktım ve gördüğüm rüyamı hatırladım.Rüyamdaki olay gerçekleşmesi çok zor,bir çok insanın hayatını ilgilendiren,tamamen benim etki alanım,iradem dışında istanbulda yaşanan bir olaydı ve ben bunu rüyamdaki spikerden dinliyordum.O gün olay birebir gerçekleşti ve akşam rüyamda gördüğüm spiker herşeyi benim gördüğüm şekilde kelimesi kelimesine haberlerde sundu.Benim de o zaman aklım epeyce karışmıştı![]()
TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.
SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.
GEZENBİLİR SUNUCULARI: Yüksek Teknoloji ve Güvenlik Sistemleriyle Donatılmış, Merkezi Ankara'da Bulunan, YS-308 Yer Sağlayıcı Belge Numaralı ve %100 Yerli Sermayeli VERİTEKNİK Şirketi Tarafından Barındırılmaktadır.